Op deze website maken we gebruik van Cookies. Zo kunnen we bijhouden hoeveel mensen onze website bezoeken en welke onderdelen veel worden bekeken. Deze informatie gebruiken we om onze informatievoorziening verder te verbeteren.

Lees hoe wij omgaan met uw privacy.

Home

Actueel

 • Eilandsraad in conclaaf met Nederland over de rechten van Bonaire

  Na maanden van discussie met de eigen commissies, het bestuurscollege en de eilandsraden en bestuurscolleges van Saba en St. Eustatius is het zover. De eilandsraad van Bonaire kan samen met de waarnemend griffier naar Nederland met een document dat de leden van de raad in staat stelt stevig onderbouwd te pleiten voor betere wet- en regelgeving voor Bonaire.

 • KOREL bezoekt Eilandsraad Bonaire

  De vaste commissie Koninkrijksrelaties van de Eerste Kamer (KOREL) was afgelopen vrijdag met 18 leden op bezoek bij de Eilandsraad (ER) van Bonaire in de Passangrahan.

 • Bonaire, Sint Eustatius en Saba streven naar een formele samenwerking; het samenstellen van een gezamenlijk standpunt over de wijzigingen in WolBES en FinBES

  Het bevorderen van dialoog over formele samenwerking en het vaststellen van gezamenlijke standpunten over gebieden van gemeenschappelijk belang waren de belangrijke uitkomsten van de BES-top die vorige week plaatsvond van 16 tot 18 januari in St. Maarten. Aanwezig op de top waren de leden van de Eilandsraad en het Bestuurscollege van Bonaire, St. Eustatius en Saba.
  Het belangrijkste doel van het driedaagse forum was om een gezamenlijke aanpak te blijven bevorderen voor administratieve en politieke uitdagingen waarmee de eilanden geconfronteerd worden, sommigen als direct gevolg van de constitutionele overgang.

  Konseho Insular Bonaire - Pasangrahan

De Eilandsraad van Bonaire

De Eilandsraad, ook wel afgekort met raad of ER, is het hoogste bestuursorgaan van het eilandbestuur. Om de vier jaar kiest de bevolking van Bonaire tijdens een verkiezing de negen leden van de Eilandsraad.

De huidige leden zijn gekozen tijdens de verkiezingen van 15 maart 2023. Lees meer